HOTA PULSE, inovatia 2019 

Noul catalog aduce o serie de noutati, pe care le vom detalia pe blog, dar azi va invit sa descoperim noua tehnologie pentru gama de hote profesionale : hota cu impuls de aer sau aer pulsat.

Noua generatie de hote Pulse,  combina cele 3 avantaje atat de necesare pentru o buna functionare a unei bucatarii profesionale :

  • Performanta ridicata in captarea fumului
  • Confort sporit pentru bucatari
  • Reducerea consumului de energie.

Care este principiul de functionare al hotei Pulse?
Sistemul de aer pulsat, introduce un flux de aer pe toate marginile periferice ale hotei. In zonele laterale, jeturile de aer verticale creeaza o perdea care impiedica imprastierea fumului din zona de captare.

In zona frontala, jeturile de aer inclinate la 40o, fac posibila imbunatatirea extractiei fumului prin concentrarea jetului de aer si directionarea acestuia spre filtre. Evacuarea este mai rapida, mai eficienta si prin urmare, se consuma mai putina energie. Aceasta inclinare a jeturilor de aer, ofera un confort maxim personalului care lucreaza la hota. Aerul este impins datorita unui motor cu consum redus, integrat in hota. Hota Pulse, este singura hota care asigura performanta energetica si confortul bucatarului.

Ce este sistemul cu impuls de aer ?
Acest sistem inovat de France Air, consta in marirea vitezei prin duze, la 10 m/s, pentru a genera urmatoarele fenomene :

 

 

 

 

 

 

 

 

 

  • Accelerarea recuperarii de caldura si a captarii fumului catre filtre
  • Imbunatatirea zonei de lucru prin eliminarea tuturor consolelor pe toate lateralele hotei
  • Aceste doua actiuni se combina pentru imbunatatirea captarii, reducind in acelasi timp necesarul de debit pentru extractie, in comparatie cu o hota traditionala.

Duzele de suflare au facut obiectul unui studiu aprofundat in laborator.

 

De ce bucatarii vor iubi sistemul de aer  pulsat ?

Confortul personalului bucatariei a fost un criteriu major in dezvoltarea acestui nou sistem.

Hota Pulse are un sistem unic de jeturi de aer , inclinate la 40o,ceea ce garanteaza o zona de confort rezervata bucatarului, cu viteze de aer controlate, mai mici de 0.25 m/s.

 

 

 

 

 

 

Deoarece reducerea consumului de energie este in ADN-ul companiei France Air , hota PULSE este singura hota din piata care garanteaza, prin teste de laborator, o reducere cu 30% a debitului de extractie in comparatie cu o hota traditionala, indiferent de tipul de echipament de gatit prezent sub hota sau de nivelul de activitate al bucatariei.
Acest lucru va avea un impact pozitiv asupra cladirii, cu o reducere a consumului electric al ventilatoarelor de extractie, care pot reprezenta pana la 35% din costurile energetice ale unei bucatarii profesionale.

Solutie Plug & Play pentru o instalare usoara
Ventilatorul pentru aerul pulsat este pre-setat, pre-cablat din fabrica si integrat direct in hota. Functionarea si eficienta hotei sunt garantate, fara a fi necesar reglajul acestuia si fara trasee de aer supimentare. Timpul de instalare si costurile sunt, prin urmare, mult reduse.

100% fabricata in Franta pentru un finisaj calitativ.
Produse la standardele  europene EN 16 282-2 în fabrica din Normandia, hotele Pulse sunt construite din otel inoxidabil periat (AISI 304) grosime 10/10-a, cu o structura de rezistenta mai buna, un aspect mai estetic si o igiena mai buna comparativ cu o hota traditionala. In plus, este echipata in mod standard cu filtre de protectie ridicata si cu corpuri de iluminat pentru temperaturi inalte.

Pierdeti o multime de timp pentru curatarea filtrelor? Acum exista versiunea cu spalare automata, hota Aquila® Pulse. 

Descoperiti intreaga gama de hote Pulse, in pagina dedicata acestora.

Gama de hote cu aer pulsat, cuprinde 2 versiuni :

               cu flux de aer pulsat ( HP )                                                                                                                   flux de aer pulsat + compensare aer ( HPC ).

 

Marimi disponibile : lungimi de la 1600 mm pana la 6200 mm si adancimi de la 1300 pana la 1500 mm ( dimensiuni la cerere posibil ).
Hota echipata cu filtre tip „labirint” cu protectie ranforsata conform normativului NF EN 16 282 -6 si leduri de ambient rezistente la temperaturi inalte.

PRINCIPIUL DE FUNCTIONARE a celor doua sisteme: aer pulsat si aer pulsat cu compensare.

Versiunea HP

Hota cu aer pulsat introduce un flux de aer direct din bucatarie, in zona de captare, pentru a garanta o mai buna eficienta in colectarea fumului. Prin duze de suflare inclinate la 40 ° pe partea frontala si verticala, aerul este pulsat datorită unui motor cu consum redus integrat in hota. Debitul de aer este dimensionat pentru a mari volumul de captare si pentru a evita pierderile.

Aceasta tehnologie de captare maximizeaza confortul utilizatorului in timp ce economiseste bani prin:

• reducerea fluxurilor de extractie necesare, datorita cresterii eficientei captarii prin instalarea acestei bariere de aer creata de aerul pulsat.

• simplificarea implementarii hotei cu o singur traseu de instalat, cel pentru extractia aerului.

 

Versiunea HPC

Acest proces integreaza, pe langă fluxul de aer pulsat, un flux de compensare care asigura introducerea unui aer proaspat tratat (+ 18 ° C); astfel, se

va compensa total sau partial, extractia aerului, cat mai aproape de zona utila.

Aerul proaspat este suflat la viteză mică (0,25 până la 0,5 m / s) printr-o foaie perforată de sectiune mare prin panoul frontal al hotei.

O refulare a aerului la viteza mica, in sens opus captarii aerului, previne imprastierea fumului si permite ca fluxul de aer sa se incalzeasca in atmosfera inainte de a intra în contact cu operatorii.

Solutiile cu aer pulsat si compensare sunt potrivite in special pentru bucatarii care necesita volume mari de extragere si compensare.

Pentru ce tip de bucatarie este destinata acest hota PULSE?
Hota cu impuls de aer este proiectata pentru bucatarii deschise sau izolate, medii si mari, cu emisii ridicate fum. Daca va intrebati ce inseamna o bucatarie mare, ganditi-va la o incapere ce include aparate cu degajari de caldura de peste 20 kW.

Pe pagina dedicata echipamentelor pentru bucatarii profesionale, gasiti documentatia tehnica in limba romana pentru cele mai uzuale tipuri de hote cu sistemul Pulse: Atria Pulse ( hota traditionala ) si Moorea Pulse ( hota cu inaltime redusa ).

Pentru informatii suplimentare si cereri de oferta, echipa noastra va sta la dispozitie.

4792 View

Leave a Comment