Recuperator de caldura aer/aer pt bucatarii profesionale

Bucatariile profesionale sunt supuse multor schimbari determinate de o serie de factori, de care trebuie sa tinem cont, atunci cand propunem solutii si echipamente, si anume:

-reglementarile in constructii, protectia impotriva incendiilor si regulile de igiena.
-evolutia echipamentelor de gatit, utilizarea lor si sursa de energie.
-inovatiile tehnologice specifice domeniului de ventilatie.
-constrangerile inerente gatitului : caldura, umiditate, poluanti si mirosuri.

Exista de asemenea doua aspecte foarte importante, la care trebuie sa ne gandim : reducerea facturii la energie si imbunatatirea confortului si productivitatii.
Bucatariile profesionale sunt spatii mari consumatoare de energie, cu un necesar de aer ce depaseste adesea 100 sch /h.

O distributie medie a consumului de energie ar fi repartizata astfel :
Partea de ventilatie reprezinta aprox de 30% din consumul total de energie, prin urmare este prima tinta unde se urmareste reducerea costurilor de exploatare.

Solutie inovatoare, alegeti inteligent!

Propunerea France Air pentru reducerea consumului este recuperarea energiei din aerul extras; este un tratament complex, fiind vorba de un aer incarcat cu grasimi si mirosuri.
KOOX este un produs brevetat si tine cont de aceste caracteristici; are integrat un schimbator de caldura cu risc minim de colmatare si un sistem de autocuratare modern si eficient.

Exista un numar mare de bucatarii, ce economisesc deja energie datorita Koox; suntem bucurosi ca una dintre ele se afla in Romania, fiind un renumit lant de pizzerii din NE tarii.

Principiul de functionare consta in transferul caldurii continute in aerul de evacuare din bucatarie (aer extras la 30-45oC), pentru a preincalzi aerul proaspat introdus ( de la -5oC la 10oC ), reducind la minim utilizarea bateriilor de incalzire a aerului de compensare. Astfel, se asigura o temperatura optima de suflare, fara energie suplimentara.
In plus, acest echipament a fost testat cu success si rezista la 400oC/1h, ceea ce il face compatibil cu extractia fumului de la hotele profesionale.

Avantaje
Ca si investitie, KOOX are un timp de amortizare redus, cca 4 ani.
Un alt avantaj il reprezinta procesul de mentenanta care este minim, datorita sistemului automat de curatare, fara racordare la apa menajera, cu o solutie biotehnologica ( consum de apa 0% si detergent 0% ).

Gama de recuperatoare KOOX este formata din 4 marimi cu debite de aer cuprinse intre 5000 – 20000 m3/h; schimbatoarele de caldura sunt certificate Eurovent si au un randament de 55-65%. Echipamentul vine complet echipat cu sistemul de automatizare, cu posibilitate de conectare la BMS.

Pe pagina dedicata echipamentelor pentru bucatarii profesionale, gasiti documentatia tehnica in limba romana pentru echipamentul KOOX.

Pentru informatii suplimentare si cereri de oferta, echipa noastra va sta la dispozitie.

2693 View

Leave a Comment