Un subiect intens discutat in ultimele zile, poluarea aerului din marile orase a devenit o problema majora de sanatate; despre consecintele acesteia, dar si despre recomandarile OMS, aflati in cele de mai jos.

 

 

 

Notiunea de particule fine

Cand vorbim de poluare aerului, facem referire la concentratia de particule particule  fine (PM) in aer

  • PM10 : sunt particulele mai mici decat 10µm
  • PM2,5 : sunt particulele mai mici decat 2,5 µm
  • PM1 :  : sunt particulele mai mici decat 1 µm

Recomandarile Organizatiei Mondiale a Sanatatii (OMS)

OMS recomanda sa nu se depaseasca :

o medie anuala de  10 mg/ m3 de particule de 2.5 microni (PM2.5) si 20 mg / m3 de particule de 10 microni (PM10).

o medie zilnica de 25  mg/ m3 de particule de 2.5 microni (PM2.5) si 50 mg/ m3 de particule de 10 microni (PM10).

Nu este inca pronuntata pentru cele mai mici particule PM1; acestea sunt cele mai periculoase pentru sanatate, prin patrunderea lor in alveolele pulmonare si, prin urmare, in sange.

Cum lupta organismul uman impotriva particulelor fine?

 

Norma ISO 16890

In ceea ce priveste solutiile pentru filtrarea aerului interior, France Air si-a asigurat un rol de lider pe piata europeana, raspunzind prompt, calitatii si cerintelor specifice ale clientilor.

Despre filtre si solutiile de filtrare propuse de noi, voi scrie in postarile urmatoare; un lucru de retinut este faptul ca produsele noastre corespund noului standard international pentru filtrarea aerului, ISO 16890

ISO 16890 masoara o gama mai larga de dimensiuni de particule fine (PM); astfel, eficienta filtrelor standard este determinata de marimea particulelor care sunt relevante din punct de vedere medical si legal.

Acum, revenind la subiectul initial, poluarea aerului si stirile din ultima vreme, precum si impactul asupra sanatatii, ar trebui sa ne intereseze pe fiecare dintre noi; astfel, trebuie sa respectam masurile de combatere a poluarii exterioare, pentru ca aceasta conduce inevitabil si la poluarea aerului interior, cu efecte grave asupra calitatii vietii. Cum bine stim cu totii, asta nu depinde numai de noi…….dar calitatea aerului din interior depinde de echipamentele si solutiile de filtrare France Air.

3261 View

Leave a Comment