De ce ventilația capătă o nouă dimensiune în acest context epidemic Covid 19?

Peste 200 de oameni de știință din 32 de țări au scris o scrisoare deschisă către OMS: se spune că Covid 19 se răspândește mult mai ușor decât credeau prin aerosoli. Micile picături infectate ar putea trece printr-o zonă întreagă.

Riscul ar fi ridicat în spațiile închise, supraaglomerate și slab ventilate, unde oamenii sunt aproape pentru o perioadă relativ lungă.

Acest lucru întărește încă o dată rolul crucial al ventilației în birouri pentru a lupta împotriva transmiterii Covid 19.

 

Care sunt rolurile ventilației în contextul epidemiei Covid 19?

Ventilația poate juca 4 roluri cheie în acest context epidemic:

  1. Introducerea aerului proaspăt și extragerea aerului învechit
  2. Filtrarea aerului proaspăt
  3. Confort de vară, cu atât mai necesar în cazurile în care utilizarea aerului condiționat trebuie limitată (aer reciculat)
  4. Purificarea aerului interior

Ce soluții există pentru a garanta o bună calitate a aerului interior în birouri și care sunt recomandările pentru a lupta împotriva transmiterii Covid 19?

1) Introducerea  și filtrarea aerului proaspăt și evacuarea aerului interior

Un CTA dublă de flux permite introducerea permanentă a aerului proaspăt, filtrarea (cu eficiență ePM1> 50%, controlul colmatării filtrului) a acestuia din urmă și evacuarea aerului interior.

POWER BOX

 

2) Confort de vară

Utilizarea anumitor sisteme de aer condiționat care funcționează pe aer reciculat trebuie limitată sau chiar eliminată, deoarece acestea ar putea fi vectori de transmisie în prezența persoanelor infectate. Confortul de vară poate fi asigurat prin ventilație cu flux dublu prin mai multe mijloace:

  • Adăugarea unei bateriei cu apă rece dupa schimbător în CTA cu dublu flux,
  • Adăugarea unei modul de răcire adiabatic pe tubulatura de aer evacuat,
  • Integrarea unei pompe de căldură în CTA cu flux dublu

COOLER PLAY

 

3) Purificarea aerului interior

Știați că? Tehnologia cu plasmă rece se bazează pe mineralizarea moleculelor organice prin reacții de oxidare inițiate de radicalii liberi produși într-un câmp ionizant. Permite purificarea activă (eliberarea entităților pentru a dezactiva virușii), consumând puțină energie, cu funcționare în prezența omului (ozon produs sub limita preconizată de OMS) și eficacitate dovedită (utilizat în blocurile operatorii de mulți ani).

Exista module de tubulatura de instalat pe refularea CTA-urilor sau in tubulatura aerului evacuat.

909 View

Leave a Comment