CYCLOPE

Plafon filtrant cu modul de recirculare aer, pentru sali de operatii ISO5 si ISO7

Ideal pentru renovarea salilor de operatii, acest echipament este un ansamblu format din mai multe componente destinate tratarii aerului in spitale.

 

Avantaje

  • raspunde proiectelor cu constrangeri arhitecturale puternice (absenta sau distanta fata de camerele tehnice)
  • permite reducerea debitelor de aer in perioadele neocupate
  • consum redus de energie

 

Acest sistem se bazeaza pe instalatia de tratare a aerului existenta si combina utilizarea debitului de aer primar, cu un debit de aer secundar, extras direct din camera.

Debitul de aer primar, care provine de la centrala de tratare a aerului, asigura tratamentul termic al salii de operatie. Debitul de aer secundar (recirculat), asigura aerul suplimentar necesar instalarii, pentru a atinge rata de reinnoire recomandata prin standard.

Astfel, se realizeaza marirea debitului de aer, facind posibila obtinerea vitezei de 0.25 – 0.35 m/s pentru un flux de aer unidirectional, atunci cand intregul debit nu poate fi adus prin reteaua primara.

 

Specificatii tehnice

CYCLOPE este compus dintr-un plafon filtrant cu jet de aer unidirectional si unul sau doua module de recirculare a aerului, prevazute cu filtre terminale si grile. In plus, au fost prevazute atenuatoare de zgomot pentru a atinge nivelul de sunet prescris de standard. Ventilatoarele asigura reglarea automata a debitului de aer recirculat, indiferent de colmatarea filtrelor.

Gama este disponibila in 4 dimensiuni si debite de aer cuprinse intre 2000 si 12000 m3/h

Ofera patru moduri de functionare (oprire, noapte, zi si/sau decontaminare rapida)

Motor EC cu consum redus.

 

Mai jos aveti schema cu elementele componente, cu mentiunea ca aceasta configuratie poate fi diferita, in functie de amplasarea in incapere. Alte configuratii posibile, puteti vizualiza in catalogul CYCLOPE disponibil pe pagina dedicata echipamentelor de spital.

 

1 – Modul recirculare cu grila aspiratie si filtru ePM10 60% (accesibil din sala de operatii)

2 -Atenuatoare zgomot

3 – Modul ventilator (accesibil din sala de operatii)

4 – Plafon BIOVAX

Asa cum BIOVAX este un produs renumit pe piata romaneasca, speram ca si plafonul CYCLOPE sa se bucure de acelasi succes, cateva dintre acestea, fiind deja instalate in salile de operatii din Romania.

1966 View

Leave a Comment