Aer curat !

Activitatea unei bucatarii genereaza poluanti care pot dauna atat lucratorilor din bucatarie, cat si clientilor. Acestia pot fi de asemenea, un mare inconvenient pentru rezidenti, vecini, in cazul unei bucatarii situate intr-un imobil mixt.

Grasimile, vaporii si mirosurile din bucatariile profesionale, pot fi tratate folosind sisteme simple si ingrediente active; aceste sisteme pot fi usor integrate in instalatia de ventilatie existenta sau in proiectarea unei noi bucatarii.
Este esential ca in proiectarea bucatariei, sa definiti cel mai bun sistem de tratare a aerului. Desi instalarea unui sistem de tratare a poluantilor se poate face pe un sistem deja existent, in functie de solutiile alese, se poate dovedi ca este subdimensionat.

 

Pentru a satisface toate nevoile bucatariilor profesionale, France Air pune la dispozitie o gama larga de solutii care integreaza mai multe principii de captare activa :

1. Carbunele activ va capta mirosurile datorita filtrelor de carbune.
2. UV-C prin combinarea ozonilozei si a fotolizei va neutraliza moleculele.
3. Nebulizatorul si neutralizatorul molecular difuzeaza un produs bio-distructiv, care va ataca mirosurile si grasimile.

 

Ce soluție alegem in functie de nevoile noastre?

Fiecare solutie face posibila tratarea unuia sau mai multor poluanti, in cantitati mai mari sau mai mici, dupa cum este necesar. In plus, aceste solutii tehnice, pot fi combinate intre ele, pentru a imbunatati eficienta instalatiei generale.
De exemplu, carbunele activ, care este foarte eficient, are o durata de viata limitata si trebuie schimbat, ceea ce necesita intretinere. Daca este combinat cu lampi UV-C care au capacitatea de a regenera carbunele activ, intretinerea este limitata.
Lampile UV-C neutralizeaza moleculele de miros cu ozon, un gaz toxic pentru oameni in cantitati mari, dar prezent in mod natural in aer. Acesta este motivul pentru care este nevoie de cativa metri de conducta dupa un astfel de tratament, pentru ca ozonul sa se dizolve in aer inainte de a fi eliberat in exterior. Daca sunt combinate cu un filtru de carbon, extinderea conductei nu mai este necesara.

Urmatoarele doua tabele va permit sa determinati ce tipuri de poluanti sunt prezenti in bucatarie si in ce cantitate, apoi sa gasiti solutia care corespunde cel mai bine.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Dimensionare si criterii de selectie

Pentru a alege un astfel de echipament, trebuie gandite cateva considerente, si anume :

  • Determinarea debitului de aer tratat
  • Stabilirea suprafatei disponibile pentru instalarea echipamentului si accesul la acesta, pentru serviciile de intretinere.
  • Lungimea canalelor de aer
  • In cazul unei asocieri de echipamente, este necesara definirea ordinii de instalare; astfel, fumurile si grasimile vor fi tratate inaintea mirosurilor, pentru o eficienta cat mai buna.
  • Luati in considerare cladirile vecine din zona restaurantului, pentru ca mirosul degajat, va crea tot timpul probleme.
  • Evident, conteaza si dimensiunea bucatariei si programul de functionare.

 

O investitie pe termen lung.

Foarte important, dupa instalare, verificati functionarea corecta a sistemului de tratare a aerului.
De asemenea, pentru a garanta o eficienta cat mai buna, se vor lua in considerare produsele care utilizeaza consumabile, prin urmare, necesita intretinere periodica.
De exemplu, sistemul ODORYS 2, contine un produs bio-activ de eliminare a mirosurilor, ce trebuie inlocuit cu o frecventa de aprox 2-3 luni, in functie de durata de utilizare. Sau, trebuie stiut faptul ca la sistemul ODOR LIGHT, lampile UV-C, au o durata de viata de aprox 10000 ore.

Pentru toate aceste informatii si pentru oferte, va puteti adresa cu o solicitare la email : france.air.romania@france-air.com.

487 View

Leave a Comment